By adjusting blueprints to surroundings, Wiesflecker stand for a modern approach to enhance life quality through architecture.

Regularly collaborating with artists is one of the ways Austria-based Johannes Wiesflecker mixes up traditional ideas in architecture. Such is the case with the Wiesflecker high school annex in Kufstein, which offers a highly philosophical statement. A wall looking like crinkled paper, designed by artist Karl-Heinz Klopf, stands not only for the struggle of academic growth, but also for the trial and error principle of writing something down, then crumbling up the paper and beginning anew. Wiesflecker’s own architectural philosophy to a large part also comprises of integrating the new into the old, to settle the building well into its surroundings, both into landscape and urban space alike.